divendres, 28 de setembre del 2012

Previsió especial dissabte 29 de setembre


Demà el dia començarà tapat arreu i ja amb pluges que afectaran a bona part del territori, tot i que les més intenses cauran a les comarques del l'extrem sud (Montsià i Baix Ebre). A mesura que avanci el matí les pluges aniran pujant, afectant totes les comarques de Tarragona i de Lleida. Al migdia les més intenses estaran a des de Tarragona cap amunt, sobretot a les comarques de la Noguera, Pallars Jussà, Segarra, Solsonès i l'Alt Urgell per una part, i per l'altre a Osona, Vallès Oriental i Occidental i el Bages. A la tarda les pluges marxaran cap al Pirineu i posteriorment endinsant-se cap a França, però al mateix moment creixeran nous nuclis de tempestes fortes al delta de l'Ebre, per després pujar i afectar tota la costa de Tarragona. Atenció a les tempestes del matí, poden ser molt intenses i fer algunes inundacions, sobretot a les comarques de Barcelona i Tarragona. Tot això provocat per una "Gota freda" o DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts).

Les temperatures mínimes seran bastant similars a les d'avui, però les màximes pel fet de estar plovent i ennuvolat baixaran.

Atenció també al vent! Serà intens a tota la costa, i al matí també ho serà a les comarques de Barcelona i Girona. A la tarda pot afluixar, però continuarà intens a l'Empordà (tramuntana) i les comarques del Camp de Tarragona (mestral).

A Vilamajor, durant el matí estarà plovent, i pot caure amb forta intensitat entre les 10h del matí fins a les 14h de la tarda, amb perill d'inundacions, com a la riera de Llinars. A partir de llavors la pluja s'allunyarà. Durant la tarda encara pot ploure però fluix. Les temperatures mínimes seran similars i les màximes baixaran, amb valors de 16/18ºC al migdia. El vent serà fort al matí fins al migdia; a partir de llavors afluixarà.





En aquest mapa he senyalitzat les comarques on s'esperen les tempestes més fortes. En color groc s'esperen pluges no molt importants, de color taronja pluges amb estones de forta intensitat, però no res excepcional, i en color vermell on s'esperen les tempestes més fortes, i també on són més probables algunes inundacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada