dijous, 29 de març del 2012

Setmana Santa amb possible pluges

Doncs les previsions de la majoria de models dónen una Setmana Santa força moguda meteorològicament, amb possible pluges que podran caure alguns dies.





Aquest és el mapa de temperatures a 5500m d'avui al migdia. Encerclat de color blau hi ha la bossa d'aire fred, que pot donar alguns ruixats al Sud-Oest de la península Ibèrica, i a sobre hi ha l'anticicló ben potent. De moment, aquest anticicló s'allarga lo suficient com per a afectar-nos i tenir aquest temps tant assoleiat.




I el causant d'aquestes temperatures elevades és el mateix anticicló, que ens manté sota temperatures a 1500m força elevades (prop dels 10ºC).




Aquest mapa és previst per dissabte. Ja comença a canviar la cosa. L'anticicló situat a les Britàniques perd potència (encerclat de color taronja) alhora que la bossa d'aire fred ubicada al Sud-Oest de la p.Ibèrica s'enforteix (encerclat de color blau). Les tempestes guanyaran en extensió i intensitat, però encara sense afectar-nos massa.



Les temperatures a 1500m metres pujaran encara una mica més, per tant a superfície també estarà reflectit, amb valors ja de primavera avançada. Això encara per dissabte.



Aquest mapa ja és per dimecres. Encara falten molts dies per saber-ho amb exactitud, però avui es veu un panorama que podria deixar força pluja a tota la península Ibèrica. Vaig a explicar-ho. L'anticicló que s'havia desplaçat una mica cap a l'oest de les Britàniques, s'ha desplaçat bastant cap a l'Est, entre Alemanya i Anglaterra, i alhora que s'ha unit amb l'anticicló de les Açores. Com veieu, a sobre nostre tenim uns color més clars, tons groguencs, que significa que hi haurà un aire més fred a uns 5500m. Una temperatura bastant baixa a aquella alçada afavoreix el desenvolupament de núvols tempestuosos, i a més, tindrem vents de component marítim, que seran els encarregats d'arrossegar la humitat de la mediterrània per formar aquests núvols. Per tant, dimecres, ara per ara, podria ser un dia, sobretot per la tarda, amb tempestes a molts llocs.




En aquest mapa es veu molt millor el que deia. pràcticament tota la p. Ibèrica sota tempestes. Per cert, els color quant més foscos són, més precipitació indiquen.


Conclusió. Ens espera una Setmana Santa força moguda, amb tempestes cada dia més extenses i, sobretot dimecres, podriem tenir força pluja, majoritàriament per les tardes. Més endavant continuaria l'inestabilitat, tot i que menys extensa.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada