dilluns, 26 de març del 2012

Tendència pels pròxims dies

Es presenta una setmana en general tranquil·la, excepte les tempestes que estan descarregant avui cap a la Catalunya Central.





Aquest mapa és el que es preveia per avui a les 14h. La línia mapa el límit de la massa d'aire més fred que ens entra a uns 5500m d'altura aprox., i les fletxes senyalen la direcció del vent en superfície, que és el que porta la humitat suficient de la Mediterrània. Juntament amb això s'afegeix el Sol que en aquesta època de l'any ja escalfa bastant i ajuda a crèixer amb energia les nuvolades.









Aquest mapa és el previst per avui a les 14h de temperatures a uns 1500m d'altura. Es pot veure que tenim a sobre temperatures entre 4/6ºC, no exessivament altes. Per això mateix, podria veure's neu per sobre d'uns 1800/1900m.









Aquest mapa és el previst per dimecres a les 14h. A uns 5500m encara hi haurà les restes de la bossa d'aire fred que tenim avui, però molt més desgastada, tal i com he encerclat, que estaria entre València i les Balears, però no suficientment activa com per deixar precipitació. L'anticicló de les Britàniques està pràcticament estancat, tot i que s'ha mogut lleugerament cap a l'Oest. En aquest posició estaria molt aprop nostre, per tant tindriem estabilitat atmosfèrica. Les temperatures serien lleugerament més altes.











Aquest mapa és previst per dissabte a les 20h. L'anticicló de les Britàniques es debilita una mica, però una massa d'aire càlid procedent d'Àfricas s'uneix amb ell. La línia taronja és el límit de la massa d'aire càlid, i les fletxes la direcció d'aquest aire, però al Sud-Oest de la península Ibèrica hi ha un petit embossament d'aire fred, que podria generar alguns ruixats en aquesta zona. Pel diumenge l'anticicló podria emputxar una mica d'aire fred cap a Catalunya i generar algun ruixadet el diumege a la tarda, però falta molts dies. Ja s'aniria concretant dia rere dia.









Les temperatures si que pujarien força, i possiblement s'enregistrarien les més altes del que portem d'any.



En definitiva, setmana molt tranquil·la segur, excepte les tempestes d'aquesta tarda, i amb temperatures cada dia una mica més altes, i amb possiblitat d'algun ruixat el diumenge a la tarda. Cap a finals de setmana santa l'anticicló que hi ha a les Britàniques desapareixeria, cosa que afavoriria que ens entrèssin algunes borrasque atlàntiques i masses d'aire més fred, però falta molt, i tot canviarà segur. Això només són tendències.
















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada