dilluns, 7 de maig del 2012

TENDÈNCIA PER AQUESTA SETMANA

En aquesta entrada explicaré la tendència del temps per a aquesta setmana.


 En aquest primer mapa veiem la situació d'avui, on es pot veure que encara tenim un miiiiica d'aire a una altura de 5500m (colors una mica més clars), i això has permés el creixement d'algunes nuvolades i han aparegut alguns ruixats, molt locals i poc importants.




Aquest següent és el previst per demà. Es pot veure que els colors clars van desapareixent per uns tons més vermelloso a la P.Ibèrica, per tant, les temperatures apart de que pujaran arreu, ja no hi hauran precipitacions enlloc. Malgrat que és possible que els núvols siguin abundants a les comarques de Lleida, i menys importans a la resta.




Aquest és pel dimecres. Encara les temperatures han de pujar més i sense precipitacions. Pot ser hi hagi algun núvol alt, sense importància.




Aquest és per divendres. ATENCIÓ!!! A partir de dijous les temperatures pujaran de forma molt important! En aquest següent mapa és veu perfectament com La meitat Est de la P.Ibèrica està afectada per uns colors molt vermells, que significa que les temperatures seran molt elevades, d'estiu, i sense precipitacions. Alguns registres de calor poden superar els 30ºC, tot i que generalment estaran entre els 25/30ºC, tot i que a la costa la temperatura es quedarà molt més frenada, a causa de que el mar encara està fred i fa de regulador de la temperatura, però això només a la costa.




 El cap de setmana encara seguirà fent calor, tot i que el diumenge especialment afluixi una mica. Tal i com es veu en el següent mapa, els colors passaran de vermell a taronja, que vol dir que la temperatura a 5500m d'altura baixarà, i ho farà lo suficient com per a descarregar algunes tempestes de tarda, que podran ser fortes a causa del contrast de temperatures que hi haurà entre la superfície del terra i a una alçada de 5500m, ja que hi haurà molta calor acumulada.



  Aquí us deixo un mapa on es veu clarament les tempestes que hi podran haver a Catalunya. Però només seran per la tarda!


Conclusió. Setmana marcada per la calor i l'absència de precipitacions, tot i que demà amb alguns núvols sobretot a les comarques de Lleida. A partir del dimecres, i sobretot ja al dijous, les temperatures pujaran de forma molt important arreu, excepte a la costa, on podrien haver algunes boires a causa del contrast de temperatures entre l'aigua del mar i l'aire. Dissabte encara amb calor forta, tot i que amb alguns núvols més, sobretot a la tarda, i diumenge possiblitat de tempestes de tarda amb unes temperatures una mica mmés baixes, tot i que igualment amb calor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada